Начин на приготвяне
Тиквата се изпича нарязана на малки парчета - с махната кора, поръсена с 3-4 с.л. захар, с добавени 150 мл вода и 2 с.л. краве масло.
След като изстине тиквата, се пасира с рома и канелата.
В суха купа сложете добре охладената течна сметана и я разбийте на крем, като към края добавете пудрата захар.
Когато сметаната се сгъсти добре, добавете маскарпонето. Разбъркайте още малко с миксера, докато сместа се хомогенизира.
На дъното на 7 чаши сложете по малко от смлените бисквити.
Върху тях сложих от белия крем, тиквата и поръсете с орехи.
Повторете с бисквити, крем, тиква и орехи. Завършете с белия крем, върху който сложете по лъжичка от останалата тиква и с клечка направете шарка за завършек на крема с тиква.
Поръсете с орехи и приберете в хладилника тиквения крем с маскарпоне.