Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Тиквен крем с маскарпоне

Тиквен крем с маскарпоне

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Тиквен крем с маскарпоне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Разкош на пластове, който комбинира любимите ни есенни вкусове - този крем с тиква е наслада и за окото"

Необходими Продукти

  • изпечена тиква - 700 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • пудра захар - 4 с.л. /или на вкус/
  • канела - ½ ч.л.
  • бисквити - 6 бр. обикновени
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се изпича нарязана на малки парчета - с махната кора, поръсена с 3-4 с.л. захар, с добавени 150 мл вода и 2 с.л. краве масло.

След като изстине тиквата, се пасира с рома и канелата.

В суха купа сложете добре охладената течна сметана и я разбийте на крем, като към края добавете пудрата захар.

Когато сметаната се сгъсти добре, добавете маскарпонето. Разбъркайте още малко с миксера, докато сместа се хомогенизира.

На дъното на 7 чаши сложете по малко от смлените бисквити.

Върху тях сложих от белия крем, тиквата и поръсете с орехи.

Повторете с бисквити, крем, тиква и орехи. Завършете с белия крем, върху който сложете по лъжичка от останалата тиква и с клечка направете шарка за завършек на крема с тиква.

Поръсете с орехи и приберете в хладилника тиквения крем с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: