Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Троянска наденица в гювеч

Троянска наденица в гювеч

Троянска наденица в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Мятате наденичката в гювеча и имате страхотно ястие"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 бр. Троянска, сурова
  • картофи - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги обелете. Нарежете ги на филийки, но ако желаете, може и на кубчета. Сложете картофите на дъното на глинен гювеч. Овкусете със сол и чубрица.

Налейте 1/2 ч.ч. хладка вода и поръсете с олио. Сложете наденичките върху картофите и запечете ястието във фурна на 200 градуса.

Фурната трябва да е студена, когато поставите гювеча. Печете около час.

Преди готовност на ястието, отворете капака, за да се запекат добре и наденичките.

Може да ги обърнете, за да се изпекат равномерно.

Троянската наденица в гювеч е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: