Пица със сьомга

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пица със сьомга
Снимка: Evgenia
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Бърза и лесна пица с пушена сьомга, пък нека ни е зле"

Необходими Продукти

  • тесто - 400 г, готово или домашно
  • пушена сьомга - 150 г,
  • доматена паста - 5 с.л.
  • чедър - 4 листа
  • пармезан - 40 г, Gran Biraghi
  • песто - с босилек и чесън
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме тестото за пица, ако е било замразено в камера, първо в хладилника, а после на стайна температура.

Разстиламе го върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Първо го намазваме отгоре с доматената паста. Върху нея нареждаме накъсаната на малки парчета сьомга.

Поръсваме с песто и слагаме върху изброените продукти чедъра (и той накъсан на парчета).

Отгоре настъргваме пицата с пармезан и заливаме с малко олио или зехтин.

Печем във фурна на 170 °C до приятен загар (около 20-30 минути).

Разрязваме на парчета и поднасяме пицата със сьомга топла.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: