Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортили с два вида брашно

Тортили с два вида брашно

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тортили с два вида брашно2 / 2
16/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната се пресяват заедно със солта. Добавя се разтопеното масло и се разбърква до получаване на трохи. Водата се сипва постепенно и се омесва гладко тесто.

Оставя се за един час да почине и след това се разделя на топки. Те се разточват на тънки питки, които се изпичат в загрят тиган от двете страни.

Готовите тортили се пръскат с вода и се нареждат една върху друга. Покриват се с кърпа да се задушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: