Начин на приготвяне
Измийте добре чушките и ги подсушете. Нарежете копър, магданоза и чесъна на ситно.
В купа смесете сол, захар, олио (или зехтин) и оцет на влус и налейте 1 чаша вода. Разбъркайте, докато солта и захарта се разтопят.
Направете разрез в края на всяка чушка.
Сложете тиган на котлона и щом загрее наредете чушките.
Трябва само да се напукат тук-там.
След това сложете чушките в съд с капак като ги наредете плътно една до друга и поръсите с копър, магданоз и чесън.
Повторете така до изчерпване на количествата.
Накрая залейте чушките с маринатата и сложете в хладилник за няколко часа.
Тези мариновани чушки Севрия по врачански са чудесна за салата, както и за гарнитура към различни ястия.
Съхранявате в хладилник до седмица.
Добър апетит!