Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Ирландски питки с пресен лук

Ирландски питки с пресен лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Ирландски питки с пресен лук1 / 2
29/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се солта, разтворената в кисело мляко сода, нарязаният на ситно лук и черният пипер.

Млякото се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Разделя се на 2 топки, които се разточват до 25 см диаметър. Покриват се с кърпа и се оставят да починат.

Те се разрязват на 4 еднакви парчета и се запичат на сух нагорещен тиган.

Готовите плоски питки се покриват с кърпа, за да се задушат.

Ирландски питки с пресен лук напомнят нашенски пърленки и могат да се гарнират по същия начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: