Начин на приготвяне
Това е рецепта за анасонови бисквитки Примавера (Primavera).
За пясъчното тесто в голяма купа пресейте брашното със солта.
Добавете студеното масло на парчета, захарта, яйцето и анасона. Омесете бързо и сплескайте тестото като диск, защитете го с найлоново фолио и го оставете да изстине в хладилник за 30 минути.
След необходимото време с точилка разточете тестото на дебелина 6 мм и с набрашнената форма за сладки изрежете.
Направете бисквитките със специалните формички за бисквитки с предпочитаната от вас форма.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, а преди да ги изпечете, върху всяка бисквита добавете по една орехова ядка.
Печете бисквитите с орехи на 180° за 15/17 минути, след което ги извадите от фурната и ги оставете да изстинат върху решетка.
Насладете се на тези италиански сладки!
Съвет: Можете да пропуснете орехите и след изпичане да шприцовате в центъра на всяка бисквитка Нутела или друго сладко на вкус и да ги хапвате.