Начин на приготвяне
Гъбите се измиват много добре и се почистват от пънчетата.
Нарязват се на филийки.
Броколите се измиват и се премахват дръжките.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Сиренето се натрошава на ситно.
Лукът се запържва в зехтина до златисто.
Прибавят се гъбите, като пърженето продължава още 10 мин.
Яйцата се разбъркват на пяна с алпийската сол.
Броколите се задушат на пара за 20 мин.
Тавата, в която ще се пече, се намазва със зехтин.
Най-отдолу се нарежда сиренето.
Отгоре се нареждат запържените лук и гъби.
След това се прибавят задушените броколи.
Отгоре се изсипва разбитите яйца.
Тавата с апетитния омлет се слага във фурната на скарата на най-горното ниво.
Печен омлет Примавера се готви 30 мин на 160 °C.