Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Печен омлет Примавера

Печен омлет Примавера

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Печен омлет Примавера
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Богат омлет на фурна, който да приготвите за своите близки"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • козе сирене - 300 г
  • гъби - 300 г пресни
  • броколи - 500 г пресни
  • лук - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л. Pomace
  • алпийска сол - 1 ч.л. с розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват много добре и се почистват от пънчетата.

Нарязват се на филийки.

Броколите се измиват и се премахват дръжките.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Сиренето се натрошава на ситно.

Лукът се запържва в зехтина до златисто.

Прибавят се гъбите, като пърженето продължава още 10 мин.

Яйцата се разбъркват на пяна с алпийската сол.

Броколите се задушат на пара за 20 мин.

Тавата, в която ще се пече, се намазва със зехтин.

Най-отдолу се нарежда сиренето.

Отгоре се нареждат запържените лук и гъби.

След това се прибавят задушените броколи.

Отгоре се изсипва разбитите яйца.

Тавата с апетитния омлет се слага във фурната на скарата на най-горното ниво.

Печен омлет Примавера се готви 30 мин на 160 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: