Китайски питки със соев сос

Марина НордМарина НордНовак1219
03/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 417
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г
  • вода - 300 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се солта и постепенно се добавя водата, която предварително се кипва с олиото. Добавя се соевият сос.

Замесва се гладко тесто, което се оставя да почине за половин час. Готовото тесто се разделя на 3 части. Всяка се прави във формата на салам и се нарязва на 10 кръгчета.

Посипват се с брашно и се разточват на тънки питки. Пекат се от двете страни върху сух тиган. Готовите питки се редят една върху друга и се покриват с влажна кърпа.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:41
винаги съм се чудела как ги правят тези питчици
0
0