Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марудници»Пълнозърнести марудници

Пълнозърнести марудници

Пълнозърнести марудници
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако още не сте приготвяли марудници, това е една добра рецепта за начало на вкусна традиция"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • вода - 50 мл
  • брашно - 1 ч.ч. пълнозърнесто от лимец
  • олио - за намазване на тигана
  • масло - за намазване на марудниците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа 2 яйца със солта.

В друг съд смесете киселото мляко и содата и изчакайте да шупне, след което ги прибавете към яйцата.

Добавете също малко вода и накрая брашното от лимец.

Разбъркайте до хомогенност. Сместа трябва да е с гъстота на боза.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона и го намажете с няколко капки олио.

Сипете от сместа в загрятия тиган и разпределете с обратната страна на черпака.

Печете, докато на повърхността се образуват малки балончета, след което обърнете и от другата страна.

Готовите марудници намажете с масло.

От тази смес направих 8 броя катми с диаметър около 18 см.

Поднесете пълнозърнестите марудници топли поляти с мед, домашно сладко или с натрошено сирене според вкуса ви.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: