Пекинска супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пекинска супа2 / 2
22/06/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Ще направите ли първите си крачки в китайската кухня с наша помощ?"

Необходими Продукти

  • шунка - пушена 4 шайби
  • китайско зеле - 1 бр.
  • бульон - патешки 1 л.
  • сусам - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - винен 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на малки кубчета.

Китайското зеле се нарязва на малки парчета и се вари 10 мин. в патешкия бульон. Добавят се последователно сусамът, ситно нарязаният чесън, шунката, соевият сос, оцетът, черния пипер и сол. Вари се още 10 мин. на слаб огън. След това се прибавя разбитият жълтък.

Сервира се веднага гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: