Начин на приготвяне
Почистваме и бланшираме за кратко копривата и лапада, за да се отдели горчилката от тях и моментално ги потапяме в купа с ледена вода, за да прекратим процеса на готвене.
Почистваме и измиваме спанака, магданоза, пресните лук и чесън и всички тях режем на ситно.
След което в тенджера завираме необходимото количество вода, подправяме с бульона и слагаме ориза да се вари, като на половината от готовността на ориза добавяте всички зеленолистни зеленчуци и нарязаните на кубчета моркови, за да останат леко хрупкави.
След което правите застройка от киселото мляко, яйцата и брашното, която в тенджерка на слаб огън я слагате леко да закъкри и към нея доливате част от супата при непрекъснато бъркане.
Така готовата застройка връщате в тенджерата със супата, разбърквате добре, за да се смесят и оставяте за още около пет минути на слаб огън да покъкри.
След което я поднасяте в купа с резен лимон и подправена с черен пипер.