Супа Мултивитамина

Супа Мултивитамина
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Ударна доза витамини с тази богата супичка, пълна с полезни зеленчуци и страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • коприва - 5 връзки
  • спанак - 3 връзки
  • лапад - 3 връзки
  • пресен лук - 2 връзки
  • чесън - 1 връзка пресен
  • моркови - 2 големи
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2
  • брашно - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • вода - около 2.500 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и бланшираме за кратко копривата и лапада, за да се отдели горчилката от тях и моментално ги потапяме в купа с ледена вода, за да прекратим процеса на готвене.

Почистваме и измиваме спанака, магданоза, пресните лук и чесън и всички тях режем на ситно.

След което в тенджера завираме необходимото количество вода, подправяме с бульона и слагаме ориза да се вари, като на половината от готовността на ориза добавяте всички зеленолистни зеленчуци и нарязаните на кубчета моркови, за да останат леко хрупкави.

След което правите застройка от киселото мляко, яйцата и брашното, която в тенджерка на слаб огън я слагате леко да закъкри и към нея доливате част от супата при непрекъснато бъркане.

Така готовата застройка връщате в тенджерата със супата, разбърквате добре, за да се смесят и оставяте за още около пет минути на слаб огън да покъкри.

След което я поднасяте в купа с резен лимон и подправена с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: