Начин на приготвяне
Козето мляко се изсипва в млековарка, като се отделя 100 мл студено мляко в отделна купа.
Прибавя се захарта и се слага да ври докато се стопи захарта, като периодично се разбърква.
Жълтъците се отделят от белтъците.
Брашното се изсипва с малка купа и се разбърква със 100 мл студено мляко.
Прибавят се жълтъците и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
След като захарта се стопи, в млякото се изсипват брашното с яйцата.
Кремът се вари до сгъстяване при продължително бъркане, след което се сваля от котлона и се оставя 30 мин. да изстине.
Белтъците се разбъркват с ванилията на сняг, след което се прибавят към изстиналия крем и се разбърква много добре.
Кремът се разделя на две части, като към едната се прибавя какаото и се разбърква.
Козунакът се издълбава в средата, като се внимава да не се счупят стените.
Вътрешността на козунака се прибавя към белия крем и се разбърква много добре.
Със сместа от бял крем се напълва вътрешността на козунака.
Кафявият крем се намазва отгоре и отстрани на тортата.
Козуначеният сладкиш се украсява с шоколадови стърготини.
Оставя се да престои няколко часа, след което се консумира.
Козуначената торта с шоколадови стърготини е готова.