Козуначена торта с плодове

Козуначена торта с плодове
Снимка: Пламена Георгиева
1 / 2
02/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр.
  • крема сирене - 300 г
  • меко масло - 125 г
  • пудра захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • ягоди - 500 г
  • манго - 1 бр.
  • киви - 2бр.
  • филирани бадеми - 1 пакет (150 - 200 г)
  • бял шоколад - 50 г
  • козунак - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се крема сиренето с маслото, захарта, настърганата кора от лимон и ванилията.

В отделна купа се разбива около 150 мл от сметаната до гъст крем.

След като я разбием добре я прибавяме към сместа с крема сиремето и разбъркваме със шпатула или дървена лъжица, внимателно, за да не спадне кремът.

Нарязваме плодовете на кубчета, за да може по-лесно да се реже тортата.

През това време сме оставили крема в хладилника.

Разтопяваме белия шоколад в останалата сметана (100 мл) до сгъстяване (да заври, около 3 до 5 мин.), бърка се постоянно.

След като сме разтопили шоколада го оставяме да изстине за няколко минути и го прибавяме към крема.

В това време може да подготвим ринг с диаметър около 18-20 см.

Нарязваме козунака/панетонето на филийки от 5-6 см. Нареждаме ги по дъното, хубаво да го запълнят и ги напояваме с прясно мляко (аз използвам към 50-75 мл).

След като сме сложили първия блат, намазваме с крема и слагаме нарязаните плодове (аз използвах повече манго и киви за пълнежа, а ягодите за украса).

Върху крема отново поставяме блат, напояваме и отново крем.

Украсете по желание, аз съм използвала бадемите за страните на моя козуначен сладкиш и разтопих още малко шоколад за украсата!

Успех! Козуначената торта с плодове е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Страхотна! :)
03.05.2020 02:14