Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак със зеленчуци на фурна

Качамак със зеленчуци на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Качамак със зеленчуци на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 250 г (цикория, резене, спанак)
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 бр., прясно нарязана
  • зехтин - 4 с.л.
  • вода - 2, 5 л
  • царевично брашно - 2 2/3 ч.ч. (400 г)
  • морска сол - 2 с.л.
  • пекорино - 1 ч.ч. (125 г), настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се форма за печене с масло. Зеленчуците се бланшират в подсолена, вряща вода за 1 мин.

Чесънът и лютата чушка се запържват в 2 с.л. от зехтина. Прибавят се към тях зеленчуците. Водата се кипва в морската сол. Постепенно се прибавя царевичното брашно, като се бърка непрекъснато около 45-50 мин.

Част от качамака се разстила във формата за печене, като се покрива със зеленчуците заедно с водата, в която са врели. Поръсва се със сиренето, останалия качамак и зехтина. Пече се около 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: