Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Бабини бъркани мекици

Бабини бъркани мекици

Бабини бъркани мекици
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"То пък бива да са лесни, ама те са и страшно вкусни Поднесете мекичките с краве сирене и домашно сладко по избор"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 250 мл
  • суха мая - 1 пакет
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 + ч.ч.
  • олио - за пържене
  • захар - 1 с.л. равна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете сухата мая в хладка вода заедно със захарта и разбъркайте добре. Оставете да бухне за 10 минути.

Сипете брашно в купа и оформете кладенче.

Сипете активираната мая, чукнете едно яйце, сол, кисело мляко и сода за хляб.

Разбърква се на гъста смес почти като тесто, но не се меси.

Покрива се с фолио и оставете за 1 нощ в хладилника.

Извадете сутринта хладилното тесто и оставете да се отпусна.

Загрява се олио. С намазнени ръце се късат малки топчета тесто и се разтеглят като любимите мекици.

Пържете на 5 степен от двете страни до златисто.

Поднесете топли бабините бъркани мекици за закуска!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: