Начин на приготвяне
Хубаво е яйцата и киселото мляко да със стайна температура. В купа се чукват яйцата и се разбиват заедно със захарта на хубав крем.
След това се слагат киселото мляко, ванилията, олиото и бакпулверът.
Отново се разбива.
Следват 2 ч.ч брашно, като се добавят постепенно. Накрая се разбърква добре с шпатула и сместа се изсипва в предварително застлана с хартия за печене форма за торта с диаметър 26 см.
Върху кексовата смес се изсипва сладкото от череши.
Ароматният сладкиш с череши се слага в предварително загрята на 180 °C фурна и се пече до суха клечка.
Накрая по желание се поръсва пухкавият сладкиш със сладко от череши с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари