Печено свинско в мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено свинско в мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Открихме най-пазената тайна на сочното пилешко месце и бързаме да я споделим с вас, защото между приятели не бива да има тайни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг плешка, бут
  • прясно мляко - 1500 мл
  • бяло вино - сухо 600 мл
  • салвия - 2 листа (градински чай)
  • розмарин - 3 стръка
  • масло - 125 гр.
  • черен пипер - млян
  • черен пипер - зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се залива в подходящ съд с бялото вино, добавят се няколко зърна чер пипер и се оставя да се маринова на студено за около 48 ч.

След това се изважда от маринатата, отцежда се и се запържва от всички страни в маслото, докато добие златистокафяв цвят.

Поставя се в тава, добавят се розмаринът и салвията, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с млякото. Слага се да се пече около 90 мин. на 200° С.

Печеното свинско се сервира нарязано на резени.

Останалият при печенето сос се сгъстява или деглазира при необходимост и се предлага отделно или печеното свинско в мляко се залива с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: