Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело мляко и топено сирене в гърне

Свинско с кисело мляко и топено сирене в гърне

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Свинско с кисело мляко и топено сирене в гърне
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"От гювечетата ще преминем към това неустоимо вкусно и ароматно свинско, печено на бавен огън в глинен гювеч - вкусотия за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 700 г
  • кисело мляко - 3 бр. кофички (по 400 г)
  • топено сирене - 250 гр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 20 бр. зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парченца. Поставя се в гърне.

Топеното сирене се нарязва на кръгчета и поставя в гърнето. Слага се дафиновия лист, черния пипер на зърна и се посолява.

Залива се с киселото мляко и се добявя 3 бр. кофички с вода.

Гювечът се пече във фурна на вентилатор на 200 градуса, без вентилатор на 150-180 градуса.

Свинското с кисело мляко и топено сирене в гърне е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: