Начин на приготвяне
Загрейте водата с кравето масло на тиган в тенджера. Изчакайте да заври и добавете брашното и бакпулвера.
Бъркайте с дървена лъжица, докато започне да се отлепя топката тесто от тенджерата. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади.
Настържете тиквичката, лук и моркова. Оставете да се отцеждат през това време.
Добавете яйцата едно по едно в тестото и бъркайте, без да спирате, до пълното им усвояване.
Отцедете много добре зеленчуците и ги сложете в тестото. Добавете сол и разбъркайте добре.
Загрейте олио в дълбок тиган и с помощта на две лъжици гребете и пускайте в загрятата мазнина.
Изпържете до златисто солените бухтички на среден котлон.
Извадете върху кухненска хартия и сервирайте веднага пържени бухтички от тиквички.