Моят сладкиш с праскови

Моят сладкиш с праскови
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пухкав и много плодов летен сладкиш с нектарини, който ще се превърне в любимата компания на кафето ви"

Необходими Продукти

  • праскови - 3 бр. средно големи
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч + 1 с.л. за овалване на прасковите
  • яйца - 5 бр
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула есенция
  • бакпулвер - 1 пакетче / 10 гр/
  • кисело мляко - 1 кофичка / 400 гр/
  • олио - 1 к.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз използвах праскови нектарини, затова не ги обелих, а просто ги измих и ги нарязах на кубчета.

Яйцата и киселото мляко трябва да са със стайна температура. Яйцата се чукват в купа, добавя се захарта и се разбива с миксер до побеляване.

Следват киселото мляко, олиото, ванилията и бакпулвера. Отново се разбива.

Брашното се пресява и постепенно започва да се добавя към сместа. Разбива се, докато не останат никакви бучки.

Във форма за торта с диаметър 26 см се поставя хартия за печене, която заедно със стените се намазнява и набрашнява хубаво навсякъде с помощта на четка. Сместа се изсипва вътре.

Парчетата праскови се овалват в супената лъжица брашно и се разпределят върху сместа.

Сладкишът с праскови се слага да се пече в предварително загрята на 160 °C температура и се пече до готовност. При мен отне около 45 минути.

След като е готов, минете с нож по ръбовете на формата и махнете ринга. Прехвърлете в поднос и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко с този вкусен сладкиш с праскови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: