Начин на приготвяне
Аз използвах праскови нектарини, затова не ги обелих, а просто ги измих и ги нарязах на кубчета.
Яйцата и киселото мляко трябва да са със стайна температура. Яйцата се чукват в купа, добавя се захарта и се разбива с миксер до побеляване.
Следват киселото мляко, олиото, ванилията и бакпулвера. Отново се разбива.
Брашното се пресява и постепенно започва да се добавя към сместа. Разбива се, докато не останат никакви бучки.
Във форма за торта с диаметър 26 см се поставя хартия за печене, която заедно със стените се намазнява и набрашнява хубаво навсякъде с помощта на четка. Сместа се изсипва вътре.
Парчетата праскови се овалват в супената лъжица брашно и се разпределят върху сместа.
Сладкишът с праскови се слага да се пече в предварително загрята на 160 °C температура и се пече до готовност. При мен отне около 45 минути.
След като е готов, минете с нож по ръбовете на формата и махнете ринга. Прехвърлете в поднос и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко с този вкусен сладкиш с праскови!