Вегетарианска фокача

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
23/02/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 386
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - прясна, или 1 пакетче (7г) суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. (125 мл), топла
  • брашно - 1 1/3 ч.ч. (200 г), обикновено
  • картофи - 100 г, на пюре
  • сол - на вкус
  • тиквички - 180 г, на тънки лентички
  • лук - 125 г, на лентички
  • песто - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • кедрови ядки - 2 с.л.
* мерки и количества
Фокача

Начин на приготвяне

Маята се разтваря заедно със захарта и водата. Оставя се встрани за 15 мин., докато шупне. Брашното се размесва с картофеното пюре и кашицата от мая.

Меси се до получаването на меко и еластично тесто, което се оформя на топка и се оставя да втасва около един час.

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Тестото се разстила във формата за печене и се разплесква равномерно. Лукът се подрежда върху тестото, прибавя се 1 с.л. от пестото.

Пече се 20 мин., след което се добавя още песто и тиквичките. Поръсва се с кедровите ядки и се пече още 20 мин. Разстила се още от пестото.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар