Начин на приготвяне
Яйцата се резделят на белтъци и жълтъци в отделни купи.
Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с миксер и към тях се прибавя горещата вода на тънка струйка.
Разбиват се хубаво, докато станат на пяна. Към тях се добавя еритритолът и какаото, след това постепенно се прибавя и крема сиренето, псилиума, разтопеното кокосово масло.
След смесването на всички съставки до хомогенна смес, се преразпределят в две порцеланови чаши, подходящи за поставяне в микровълнова фурна.
Всяка чашка се пече 3 минути в микровълновата.
Веднага щом се извади от нея, още гореща се поставя крадратче черен шоколад върху кето десерта, за да може да се разтопи шоколадът.
Консумира се кето десерт в микровълнова с лъжичка.