Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Кето десерт в микровълнова

Кето десерт в микровълнова

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Кето десерт в микровълнова
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2
"Това че сте на диета, не трябва да ви спира да хапвате шоколад"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • псилиум - 2 с.л. Хуск
  • какао - 2 с.л. натурално
  • крема сирене - 2 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • еритритол - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л. гореща
  • шоколад - 2 квадратчета натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се резделят на белтъци и жълтъци в отделни купи.

Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с миксер и към тях се прибавя горещата вода на тънка струйка.

Разбиват се хубаво, докато станат на пяна. Към тях се добавя еритритолът и какаото, след това постепенно се прибавя и крема сиренето, псилиума, разтопеното кокосово масло.

След смесването на всички съставки до хомогенна смес, се преразпределят в две порцеланови чаши, подходящи за поставяне в микровълнова фурна.

Всяка чашка се пече 3 минути в микровълновата.

Веднага щом се извади от нея, още гореща се поставя крадратче черен шоколад върху кето десерта, за да може да се разтопи шоколадът.

Консумира се кето десерт в микровълнова с лъжичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: