Начин на приготвяне
В купа се смесват бадемово брашно, аз ползвах смлени бадеми, какао и бакпулвера. Отделно с миксер се разбиват яйцата със стевия на прах, докато се разтвори.
Смесват се течни и сухи съставки, като се разбърква с шпатула и полученото тесто сипвате върху хартия за печене в малка тавичка 24 см. Печете блата в загрята фурна 180 С около 20-25 минути, проба с клечка да няма тесто.
Извадете и охладете, срежете на две половини. Пригответе крема за кето сладкиша като се загрява течна сметана, добавете парчета шоколад, свалете от котлона и разбъркате на еднородна смес.
Оставете малко да се охлади и прибавете крема сирене или извара за плътност. Намажете първата половина, сложете втората част отгоре и покривате какаовия сладкиш с крем.
Декорация с резени киви и стафиди! Охладете, нарежете и хапнете!
Добър апетит с кето десерта с бадемово брашно!