Бананови курабии

Бананови курабии
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
19
"Домашни бананови курабии, които може да сложите в кутията за обяд на мачуганите или да ги приготвите, когато ви предстои път"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. /добре узрели/
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • За овалване
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се пюрират с миксер или пасатор. Към тях се добавят захарта, бакпулверът, солта, олиото и отново се разбива до хомогенна смес.

След това при непрекъснато разбиване се добавя пресятото брашно и се бърка, докато се получи еднородна смес.

Накрая се добавя яйцето и се размесва тестото.

Слага да стегне за минимум 1 час в хладилник.

След това с намазнени ръце се оформят курабийки, които се овалват в смес от захар и канела и се подреждат в застлана с хартия за печене тава, която е намазана с олио.

Банановите сладки се пекат в загрята на 180 °C фурна за около 10 минути.

Да ви е сладко с моите бананови курабии!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: