Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с аспержи

Сьомга с аспержи

Сьомга с аспержи2 / 2
20/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пушена сьомга - 6 парчета
  • аспержи - 12 или 18 броя
  • захар - 1 чаена лъжица
  • За соса
  • зехтин - 50 мл
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от ½ лимон
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете аспержите и с остър нож махнете горния пласт.

След това ги бланширайте: сложете ги в съд за готвене, залейте ги с вода, овкусете със сол и захар и ги оставете две минути след завирането на водата.

След това махнете съда от котлона и оставете да изстине.

Смесете всички продукти за соса и ги миксирайте.

Извадете аспержите от водата и ги изсушете с кухненска хартия. Увийте аспержите с 2 или 3 парчета сьомга и ги залейте със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: