Начин на приготвяне
Разбийте маслото (меко, на стайна температура) заедно с половината пудра захар и фино настърганите лимонови кори (само жълтата част).
Смелете в блендер тиквичката с останалата пудра захар.
Накълцайте фурмите на едро, а орехите на по-ситно.
При непрестанно разбиване, добавяйте яйцата едно по едно към масления крем, после сложете смляната тиквичка и брашното, пресято с бакпулвера.
Добавете рома, фурмите и орехите и хубаво разбъркайте с шпатула, за да ги разпределите равномерно.
Ако сместа за сладкиша с тиквички ви се види по-рядка, сложете още малко брашно, много зависи колко вода ще пусне самата тиквичка, както зависи и от големината на яйцата. Моите яйца бяха среден размер.
Сипете сместа във форма за кейк, предварително мамаслена и набрашнена.
Печете на 180 °C в предварително загрята фурна за около 35-40 минути.
Масленият кейк с тиквички е невероятно вкусен и сочен!
Коментари