Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен кейк с тиквички, фурми и орехи

Маслен кейк с тиквички, фурми и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Маслен кейк с тиквички, фурми и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Масленият кейк с тиквички е невероятно вкусен и сочен десерт за цялото семейство, че и за нахалната ви комшийка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. (260 г)
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 185 г
  • бакпулвер - 15 г
  • захар - 150 г пудра
  • кора от лимон - от 1/2 лимон
  • фурми - 120 г (тегло на обезкостени фурми)
  • орехи - 100 г
  • канела - 1 щипка или малко повече
  • ром - 1 капачка , тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото (меко, на стайна температура) заедно с половината пудра захар и фино настърганите лимонови кори (само жълтата част).

Смелете в блендер тиквичката с останалата пудра захар.

Накълцайте фурмите на едро, а орехите на по-ситно.

При непрестанно разбиване, добавяйте яйцата едно по едно към масления крем, после сложете смляната тиквичка и брашното, пресято с бакпулвера.

Добавете рома, фурмите и орехите и хубаво разбъркайте с шпатула, за да ги разпределите равномерно.

Ако сместа за сладкиша с тиквички ви се види по-рядка, сложете още малко брашно, много зависи колко вода ще пусне самата тиквичка, както зависи и от големината на яйцата. Моите яйца бяха среден размер.

Сипете сместа във форма за кейк, предварително мамаслена и набрашнена.

Печете на 180 °C в предварително загрята фурна за около 35-40 минути.

Масленият кейк с тиквички е невероятно вкусен и сочен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитно изглежда!
08.07.2022 10:40
2
1
Покажи всички подкоментари