Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен кейк със стафиди

Маслен кейк със стафиди

nadianadia
Новак
2945
Маслен кейк със стафиди
Снимка: nadia
1 / 3
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Правите ли маслен кейк - повече хора поканете да го опитат, защото хубавите работи трябва да се споделят с всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • стафиди - около 1/2 ч. чаша
  • захар - колкото тежат 4 - те яйца
  • брашно - колкото тежат 4 - те яйца
  • масло - колкото тежат 4 - те яйца
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата в съд и ги претегляме с кухненска везна. Ако тежат например 172 гр., то същото тегло трябва да имат захарта, маслото и брашното.

Мекото масло и захарта се разбиват на пяна. Прибавят се брашното, ванилията и стафидите. Яйцата се слагат най-накрая, като се разбъркват едно по едно.

Сместа се изсипва в намазана с масло кръгла форма или силиконова тавичка и се пече на 180 градуса до златисто. След като изстине се поръсва с пудра захар.

* Вместо стафиди може да се използват малини, вишни или череши, които се добавят в сместа накрая, оваляни предварително в брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: