Начин на приготвяне
Това е една приятна и лесна яхния с грах, която ще ви върне във детството когато баба ви я е правила.
Нарежете месото на кубчета, така че да можете да ги ядете с лъжица, заедно със лука и морков запържете до златисто.
След това добавете нарязания картоф и продължете още малко да запържвате. През това време настържете един домат.
И ако имате домашна лютеница или доматено пюре, сложете една лъжица супена добавете телешкият бульон или ако нямате - водата.
Овкусете със изброените подправки без пресните и оставете да къкри на бавен огън - колкото повече, толкова по-добре, но да кажем 1 час. Малко преди да я спрете, добавете бланширания грах.
След като е готова вече яхнията със свинско си направете запръжката с 2-3 лъжици брашно, маслото и червения пипер, добавяте пресните подправки и сте готови да се върнете във детството.
Ако имате въпроси или нещо не сте разбрали, пишете коментар или на лично.
Приятен апетит с тази картофена яхния със свинско и грах.