Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния със свинско и грах

Картофена яхния със свинско и грах

Картофена яхния със свинско и грах4 / 4
08/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"С такава вкусна яхния мъжете са доволни, а децата растат здрави и игриви"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 350 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 среден
  • грах - 150 г
  • картофи - 500 г
  • домат - 1 бр. или консерва 200 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 50 г
  • подправки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 3 чаени лъжици
  • чубрица - 2 щипки
  • джоджен - 5 листа пресен
  • магданоз - 10 листа
  • телешки бульон - 1 л домашен, ако нямате 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една приятна и лесна яхния с грах, която ще ви върне във детството когато баба ви я е правила.

Нарежете месото на кубчета, така че да можете да ги ядете с лъжица, заедно със лука и морков запържете до златисто.

След това добавете нарязания картоф и продължете още малко да запържвате. През това време настържете един домат.

И ако имате домашна лютеница или доматено пюре, сложете една лъжица супена добавете телешкият бульон или ако нямате - водата.

Овкусете със изброените подправки без пресните и оставете да къкри на бавен огън - колкото повече, толкова по-добре, но да кажем 1 час. Малко преди да я спрете, добавете бланширания грах.

След като е готова вече яхнията със свинско си направете запръжката с 2-3 лъжици брашно, маслото и червения пипер, добавяте пресните подправки и сте готови да се върнете във детството.

Ако имате въпроси или нещо не сте разбрали, пишете коментар или на лично.

Приятен апетит с тази картофена яхния със свинско и грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: