Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Неаполитанска супа от печурки

Неаполитанска супа от печурки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Неаполитанска супа от печурки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • лук - 1 глава
  • бульон - 700 мл зеленчуков
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 4 с.л.
  • сметана - 6 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, гъбите и чесънът се нарязват и задушават в маслото. Добавя се брашното и след 1 минута се залива с бульона и млякото.

Оставя се да се вари половин час на слаб огън.

Готовата супа се поръсва със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Сервира се гарнирана със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: