Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Естонска супа с яйца и фиде

Естонска супа с яйца и фиде

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Естонска супа с яйца и фиде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • фиде - 100 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • вода - 2 л
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в загрятата мазнина. Залива се с водата и когато заври, се сипва фидето и настърганите на ренде домати.

След като фидето се свари, в супата се добавят през цедка разбитите яйца.

Те трябва да станат на конци. Готовата супа се поръсва със сол, черен пипер и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: