Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на малки кубчета и се задушава в тенджера с олиото и малко вода докато омекне.
Лукът се нарязва на ситно, морковите, целината и картофите се почистват и нарязват на дребни кубчете. Добавят се към месото и се задушават.
Доматеното пюре се размива с малко вода и се добавя към месото и зеленчуците.
Долива се вода и когато зеленчуците омекнат се слага фидето, чубрицата и солта.
Варим свинската супа още 5 -6 минути. Сваляме от котлона и застройваме.
Застройката приготвяме, като отделяме жълтъците на яйцата и ги разбъркваме с киселото мляко.
Към тази каша с черпак сипваме по малко от бульона на супата и когато температурата се изравни с тази на супата застройката се изсипва в тенджерата.
Посипваме с нарязан магданоз.
Свинската супа с фиде е готова.