Сух сладкиш с боровинки

Сух сладкиш с боровинки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Нашият сух сладкиш с боровинки е чудесен за следобедното кафе."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 12 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • шарлан - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • боровинки - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боровинките и ги подсушаваме. Оставяме ги настрани.

Разбиваме яйцата и захарта с миксер до пухкав крем.

Добавяме шарлана, солта, ваниловата захар, брашното, прясното мляко и бакпулвера. Отново разбиваме до еднородна смес.

Изсипваме в тава, покрита с хартия за печене.

Пускаме боровинките в сместа на различни места.

Загряваме фурната на 160 °C и печем боровинковия сладкиш около 30-35 минути.

Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме напълно да се охлади.

След това го поръсваме с пудра захар и го нарязваме на парчета.

Нашият сух сладкиш с боровинки е чудесен за следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: