Начин на приготвяне
За този маслен сладкиш измих и нарязах ябълката на много тънки резенчета и ги залях с лимонов сок.
Мекото масло и захарта разбих с миксера до побеляване, добавих яйцата едно по едно.
В киселото мляко разтворих бакпулвера и оставих да шупне за няколко минути и го добавих към останали продукти, разбърках добре с миксера. Пресях брашното и добавих към сместа, разбърках добре.
Получава се много гъста смес за ябълков сладкиш, към която добавих и боровинките.
Намазах форма с диаметър 26 см (за пай ми е формата) и изсипах сместа. Отгоре наредих резените от ябълката.
Пекох сладкиша с боровинки в загрята фурна на 160 °C с вентилатор за 35 минути.
Поръсих с пудра захар маслен сладкиш със сушени боровинки и ябълка.