Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с гъби и бяло вино

Телешко с гъби и бяло вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешко с гъби и бяло вино1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 200 г
  • масло - 60 - 80 г краве
  • магданоз - 2 - 3 пресен
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • дафинов лист
  • яйца - 1 - 2 бр. жълтък
  • лимони - 1 бр. сок и кора
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на 6-8 еднакви порционни парчета. Слагаме ги в тенджера и ги заливаме с виното. Прибавяме маслото, обелените и нарязани моркови и лук.

Слагаме гъбите, нарязани на филийки, нарязан ситно магданоз и 1 бр. дафинов лист. Варим ястието на слаб огън до омекване на месото.

Може по време на готвене да доливаме малко топла вода, ако има нужда. Накрая застройваме ястието с разбитите жълтъци, сок и лимонена кора. Посоляваме на вкус. Поднасяме с гарнитура от картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: