Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Яхния»Патица с бяло вино и гъби

Патица с бяло вино и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4k4
Патица с бяло вино и гъби
Снимка: Ivelina
1 / 2
04/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поглезете всичките си сетива с тази уханна и апетитна рецепта за патица."

Необходими Продукти

  • патица - около 1.8 кг.
  • лук - 1 голяма глава
  • естрагон - 1 чаена лъжичка, сушен
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 2 ч.ч. Кава Делапиер Брут
  • маслото - 50 г
  • зехтин - 5 супени лъжици
  • гъби - 500 г
  • сметана - 100 мл по избор
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • черен пипер
  • бахар - на цели зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патицата на осем парчета.

Измийте ги и ги сложете да се отцедят. След като се отцедят, ги подправете. Запържете патицата на огъня, след това извадете от мазнината.

Лукът се нарязва на ситно.

Загрейте маслото и олиото в тенджера на силен огън и запържете парчетата патица от всички страни.

След като станат златисти, извадете ги и ги запазете.

В останалата в тигана мазнина запържете лука до прозрачност.

Върнете патицата в тигана, налейте виното, пилешки бульон, естрагона и половин чаена лъжичка захар.

Покрийте съда и гответе на слаб огън за 1 час и половина, или докато патицата омекне.

Около 15 минути преди края на готвенето, добавете нарязаните гъби и по избор сметаната, и продължете още няколко минути.

Сервирайте ястието горещо.

Лесно и бързо за приготвяне ястие от патешко с гъби.

Патица с бяло вино и естрагон е радост за небцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Разкошно и вкусно!
06.09.2022 23:05