Начин на приготвяне
Нарежете патицата на осем парчета.
Измийте ги и ги сложете да се отцедят. След като се отцедят, ги подправете. Запържете патицата на огъня, след това извадете от мазнината.
Лукът се нарязва на ситно.
Загрейте маслото и олиото в тенджера на силен огън и запържете парчетата патица от всички страни.
След като станат златисти, извадете ги и ги запазете.
В останалата в тигана мазнина запържете лука до прозрачност.
Върнете патицата в тигана, налейте виното, пилешки бульон, естрагона и половин чаена лъжичка захар.
Покрийте съда и гответе на слаб огън за 1 час и половина, или докато патицата омекне.
Около 15 минути преди края на готвенето, добавете нарязаните гъби и по избор сметаната, и продължете още няколко минути.
Сервирайте ястието горещо.
Лесно и бързо за приготвяне ястие от патешко с гъби.
Патица с бяло вино и естрагон е радост за небцето.
Коментари