Начин на приготвяне
Сипете зехтина в касерола и го загрейте. Наситнете лука и го запържете за около 3 минути.
Сложете 80 грама от нарязаните на ситно манатарки и пържете още 3 минути, за да се разгърне ароматът на прекрасните гъби.
Сипете ориза към сместа (не го мийте предварително). Налейте и бялото вино. Продължете да бъркате 3 минути.
Посолете и следва една много важна част от приготвянето на ризотото. Започнете да наливате по 2 черпака от горещия бульон - докато оризът не абсорбира течността, не добавяйте следващата доза.
През цялото време бъркайте - общо около 14 минути. На около 8-мата минута прибавете останалите гъби.
Прибавете сметаната, маслото и половината от пармезана. Бъркайте още 2 минути.
Сервирайте вегетарианското ризото на момента, като го поръсите с пресен магданоз и останалите 30 грама пармезан.
Ризотото с гъби и бяло вино е чудно, опитайте го!