Лешникови кето бонбони

Лешникови кето бонбони
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
14/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Лешникови кето бонбони, които ще започнете да приготвяте всяка седмица, защото просто са тооолкова вкусни..."

Необходими Продукти

  • лешници - 150 г сурови
  • какао - 8 бр. зърна сурови
  • протеин на прах - 150 г с вкус на шоколад
  • сироп от фурми - 2 с.л.
  • нишесте от тапиока - 1 ч.л.
  • лешников тахан - 3 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • кокосово масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За нашите кето бонбони сипваме лешниците и нишестето от тапиока в блендер.

Смиламе на много ситно. Отделяме 1 с.л. настрани.

Добавяме какаовите зърна в блендера и отново го пускаме. Смиламе до хомогенност.

Добавяме ванилията, сиропа от фурми, протеина и тахана от лешници. Смесваме хубаво.

Пресипваме сместа на хартия за печене и оформяме тънък фитил.

Увиваме с хартията и прибираме за 30 минути в хладилника.

След това нарязваме на еднакви колелца.

Намазваме си ръцете с малко кокосово масло и оформяме много гладки и правилни сурови бонбони.

Овалваме ги в отделените смлени лешници и ги подреждаме в чиния.

Нашите лешникови кето бонбони са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сиропът от фурми не е кето...
20.04.2023 12:39