Начин на приготвяне
В купа сложих мекото масло, крема сиренето и ванилията и с миксер ги разбърках за около минута.
Брашното пресях и добавих постепенно към сместа, като вече разбърквах с шпатула. В самата купа замесих меко и нелепнещо тесто.
Ако лепне много, може да се добави още съвсем малко брашно. Тестото увих във фолио за свежо съхранение, притиснах във формата на диск и прибрах в хладилника за 1 час.
След това време голямата тама на фурната покрих с хартия за печене. Фурната загрях на 170 градуса.
В малка чиния сложих половин чаша захар.
Тестото разточих върху съвсем леко набрашнен плот на тънка платка с дебелина не повече от 2 мм. Важно е да не е дебела, защото сладките няма да се изпекат добре отвътре. С чаша с диаметър 6 см. изрязах кръгове.
Всеки от тях овалях от двете страни в захарта, като леко притиснах, за да полепне добре по тях. Прегънах на две и след това на още две, притиснах ъгълчето и подредих в тавата.
По време на печене ретро сладките се надигат само нагоре, така че може да ги подредите близко една до друга.
Сложих ги да се пекат в напълно загрятата фурна за около 15-20 минути или до апетитен загар. Наблюдавайте ги, за да не прегорят. Важно е да не са съвсем бледорозови, защото няма да са изпечени отвътре.
Хапват се охладени.
Често правя двойна и тройна доза, в зависимост колко хора ще ги хапват.
Ваниловите сладки Балеринки с крема сирене са готови.
Коментари