Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки балеринки с крема сирене

Сладки балеринки с крема сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Сладки балеринки с крема сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сладки балеринки с крема сирене - почерпете със следобедния чай"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 800 г
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки, без захарта за овалване, и омесете меко и гладко тесто.

Поставете тестото в купа, завийте тестото с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за поне един час.

Охладеното тесто се разточва тънко с помощта на чаша се изрязва кръгчета с диаметър не повече от дебелина – около 4-5 мм.

Захарта поставете в широка чиния заедно с ванилията, разбъркайте и започнете да оформяте балеринките.

Потопете тестеното кръгче в захар само от едната страна. Сгънете го наполовина със захарта навътре.

Получената половинка потопете в захар отново от едната страна и сгънете със захарта навътре. Сладката вече е готова.

Потопете я в захар от едната страна и я сложете в покрита с хартия за печене тава със захарната страна нагоре. Продължете по същия начин докато свърши тестото.

Печете сладките балеринки с крема сирене в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути до порозовяване.

Крема сиренето може да се замени с фина извара. По желание може да добавите настъргана лимонова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: