Начин на приготвяне
Смесете олиото, водата и солта в тенджера и след като сместа кипне, добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.
Тестото е готово, когато започне да се отлепя от стените и дъното на съда. Снемете и след като изстине, добавете яйцата едно по едно - бъркайте хубаво след всяко.
Застелете тава с хартия за печене и слагайте отгоре по лъжица от тестото на разстояние едно от друго. Може и да оформите тестото с ръце на топчета за по-хубав вид.
Изпечете еклерчетата в загряна до 200 градуса фурна (около половин час). Не отваряйте фурната по време на печенето, а след като са готови, открехнете съвсем леко и оставете така да изстинат.
Приготвяне на крема: Кипнете млякото в съд на котлона, а през това време разбийте яйцата със захарта и брашното. Добавете в прясното мляко при непрекъснато разбиване. Бъркайте, докато се получи гладък крем.
Срежете леко вече изстиналите еклери и напълнете с крема. Потопете ги в разтопен предварително шоколад или направете украса с шоколадова глазура.
Еклерите с шоколад и домашен крем са готови.
Коментари