Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимонов кекс с рикота

Лимонов кекс с рикота

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Лимонов кекс с рикота
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
16/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Обикновен кекс, който обаче изненадва с визия и вкус Вижте и вие как да си го приготвите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • рикота - 250 г
  • масло - 90 г
  • лимони - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 10 г
  • бадемово брашно - 60 г
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата на стайна температура и захарта на пухкав крем.

Добавят се първо рикотата и омекналото масло, след което сместа се разбърква до еднородност.

Към нея се добавят настърганата кора, сокът от лимоните (три супени лъжици се заделят за глазурата) и ванилията.

Брашното се пресява с бакпулвера и заедно с бадемовото брашно и на няколко пъти се прибавят към останалата смес.

Всичко се разбърква добре и прехвърля в намазнена и набрашнена форма.

Лимоновият кекс се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

Изважда се и се обръща се върху решетка докато изстине напълно. Докато изстива се приготвя глазурата.

За нея е необходимо белтъкът да се разбие с пудрата захар. Налива се по малко от лимоновия сок, като се следи да не стане прекалено течна. С готовата глазура се залива отгоре охладеният кекс

Когато глазурата се втвърди, кексът се декорира и сервира.

Лимоновият кекс с рикота е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: