Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Пухкави домашни милинки със заливка

Пухкави домашни милинки със заливка

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Пухкави домашни милинки със заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматът в кухнята е неустоим и няма кой да устои на тези пухкави милинки-душички"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 300 мл
  • прясна мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - около 560 г
  • сирене - 250 грама
  • За заливката
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 125 г разтопено
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете малко прясното мляко и добавете в него захарта, маята и 2 с.л. брашно. Оставете да шупне.

В купа пресейте 550 г брашно и добавете солта.

Объркайте киселото мляко със содата. След това добавете яйцето и разбийте с вилица. Добавете олиото.

В купата с брашното изсипете шупналата мая и сместа с киселото мляко.

Замесете тесто. Получава се леко лепкаво. Добавете 1 или 2 с.л. брашно, но не повече. Намажете ръцете си с малко олио и доомесете. Оставете тестото покрито или в специална купа с капак да втаса. Трябва да удвои обема си.

Към втасалото тесто натрошете сиренето и размесете хубаво. От тестото оформете топки. Една е около 60-65 г. Ако ви лепне, си намажете ръцете с малко олио. Наредете топките в тава, покрита с хартия, като оставите малко място между тях. Оставете за 10 минути, не повече.

Ред е на заливката. Млякото, разтопеното масло, яйцето и брашното се разбиват на ръка. С тази смес се заливат милинките.

Пекох на 180 градуса около 40 минути. Но моята фурна е газова, преценете за вашата!

Пухкавите домашни милинки със заливка са много вкусни!

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: