Начин на приготвяне
Сипваме маята в хладката вода, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за шупне на топло за 15 минути.
Прибавяме пресятото брашно, млякото и солта и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса на топло за 30 минути.
От втасалото тесто късаме малки топки, колкото орех, потапяме ги в разтопената мас и ги нареждаме в тавичка. Оставяме да втаса за още 30 минути.
За заливката:
В маста запържваме брашното, прибавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме.
Сваляме от котлона и леко охлаждаме, заливаме милинките и отгоре поръсваме със ситно натрошеното сирене.
Печем в предварително загрята фурна 190 градуса докато се зачервят, около 30-40 минути.
Домашните милинки са готови.
Коментари