Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Киноа с броколи и тиквички

Киноа с броколи и тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Киноа с броколи и тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
28/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
1
"Хапвайте здравословно с киноа с броколи и тиквички"

Необходими Продукти

  • киноа - 50 г
  • тиквичка - 140 г
  • броколи - 200 г
  • масло - 20 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте под течаща вода в цедка киноата. Сложете я да се свари за около 10 минути. Отцедете, ако е останала вода от варенето, и оставете настрана.

Настържете тиквичката на едро ренде. Използвайте млада, крехка тиквичка и не я белете.

Измийте добре броколите, отрежете дебелото твърдо пънче в основата и разделете на розички.

Загрейте две-три лъжици зехтин на умерен огън и сложете настърганите тиквички да се задушават. Добавете розичките от броколи и отгоре посолете и поставете маслото на парченца. Нека се разтапя постепенно и се поема от зеленчуците.

Ако прецените, добавете още масло или поръсете със зехтин. Няма да добавяме други аромати, за да бъде ястието свежо и леко на вкусове.

Когато тиквичките омекнат, но не прекалено, а броколите са все още хрупкави, ги отстранете от огъня и захлупете с капак за 5-6 минути да се задушат. Броколите трябва да си останат хрупкави, така са по-приятни, вкусни и полезни.

Сложете киноата при зеленчуците. Разбъркайте киноата с броколи и тиквички и сервирайте.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: