Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване, добавя се олиото и есенцията.
Брашното, бакпулверът и какаото се смесват и преди да се добавят към течната смес, като предварително се преситят.
Разбърква се със шпатула, докато стане еднородна сместа.
В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, се изсипва сместа.
Пече се на 170°C до готовност в предварително загрята фурна. Готов е пандишпановият блат за около 15-20 минути.
Изчаква се, докато се охлади, и с ринг или чаша се изрязват кръгчета. Аз успях да изрежа 22 бр., т.е. получиха се 11 вкусни мини тортички, след като ги сглобих с крема.
Докато изстива тортеният блат, се приготвя кремът.
Маслен крем:
Мекото масло се разбива до пухкав крем, след което се добавя кондензираното мляко и есенцията постепенно. Бърка се до получаване на плътен и гладък крем.
Заделя се крем за сглобяване на пастичките. Останалият крем се разпределя по купички и се оцветява в различни цветове с гелови бои.
Изрязаните кръгчета се слепват с крем едно с друго, слага се върху крема ягодов топинг, измазва се и отстрани с крем и се овалват в трохи от изрезките, които остават от блата.
Отгоре се декорират с цветя по ваше желание мини тортички с маслени цветя.