Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка лучена яхния с домати

Пилешка лучена яхния с домати

Пилешка лучена яхния с домати
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"За обяд ви сервираме селска лучена яхния с пиле директно на масата под асмата"

Необходими Продукти

  • пиле - 400 г
  • лук - 7 глави
  • домат - 800 мл млян
  • сол
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • копър
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • морков - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, подготвям пилето - почиствам и измивам слагам в тенджера с вода, сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

Сварявам до готовност, после обезкостявам.

В друга тенджера изпържвам едро нарязаните лук и морков.

След като са омекнали зеленчуците, слагам брашното и го запържвам, добавям червения пипер и запържвам за няколко минути.

Изсипвам доматите, смлени в чопъра, оставям да заври пилешката яхния.

Наливам от бульона, където е вряло пилето - до желаната гъстота.

Посолявам и подправям с копъра и чубрицата селската манджа.

При сервиране поръсвам пилешка лучена яхния с домати с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: