Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Лучена яхния с колбас

Лучена яхния с колбас

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Лучена яхния с колбас
Снимка: Ники
1 / 2
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Обогатяваме добре познатата лучена яхния с колбас и я правим абсолютно невероятна"

Необходими Продукти

  • пиперки - 3 бр.
  • кромид лук - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • пресни домати - 2 бр./може и от консерва
  • колбас - 300 г
  • маслини - 6 бр.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме всички зеленчуци (без доматите).

Поставяме ги в тенджера с олио, посоляваме и слагаме на котлона да се задушат.

Разбъркваме от време на време.

След като се задушат, зеленчуците поръсваме с червен пипер и добавяме настърганите домати.

Прибавяме топлата вода и оставяме да къкри 7-8 мин.

Добавяме нарязания на парченца колбас, черния пипер и чубрицата и оставаме лучената манджа на тих огън още 5 мин.

Махаме от катлона вкусната яхния.

Поднасяме лучената яхния с колбас гарнирана с маслинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: